Sadje in zelenjava v povezavi z organi

Ali ste vedeli, da obstaja povezava med obliko sadja in zelenjave ter organov, ki jih zdravijo? Logična povezava.

Presek korenja izgleda kot človeško oko. Znanstveno je dokazano, da korenje pospešuje pretok krvi v telesu in izboljšuje delovanje oči.

Presečišče paradižnika kaže na videz, ki spominja na srce. Zaradi likopena v paradižniku, se tveganje za razvoj srčnih bolezni zmanjša.

Orehi izgledajo kot možgani in gubice in gube v jedru spominjajo na možgansko skorjo. Znanstveno je dokazano, da orehi pomagajo pri razvoju delovanja možganov. Orehi vsebujejo veliko omega – maščobnih kislin.

Zelena je rastlina, ki ima podobnosti z našimi kosti. Naše kosti vsebujejo 23% natrija, ki ga vsebuje tudi zelena. Dokazano je, da zelena dopolnjuje potrebe našega okostja.

Fige so polne semen in visijo v parih, ko rastejo.

Fige povečujejo mobilnost moške sperme in povečujejo število spermijev. Pomagajo tudi za premagovanje moške sterilnosti.

Avokado je zelo koristen za jajčnike in maternico, in ko gre za svoj videz, uganili ste – izgleda podobno kot maternica. Z uživanjem le enega avokada na teden boste preprečili raka na jajčnikih in materničnem vratu. Zahvaljujoč avokadu bodo tudi hormoni uravnoteženi.

Če boste prerezali travniški kukmak (vrsta gob) na pol boste zagotovo našli podobnosti z videzom človeškega ušesa. Gobe izboljšujejo sluh, saj so ena od redkih živil, bogatih z vitaminom D. To je pomemben vitamin za splošno zdravje kosti.

Trebušna slinavka ima svoje podobnosti s sladkim krompirjem. S pomočjo sladkega krompirja lahko trebušna slinavka enostavno uravnotežiti raven sladkorja v krvi.

Grenivka in drugi citrusi izgledajo kot prsi. Grenivke pomagajo pri premikanju limfe skozi prsi in tako preprečujejo raka na dojki.

Rdeča barva vina spominja na barvo naše krvi. V razumnih količinah, rdeče vino zmanjšuje tveganje za nastanek krvnih strdkov in tveganje za pridobivanje bolezni, ki so povezane z boleznimi srca in možganske kapi.

Leave a Reply